kontakt telefon: 040 / 631-972  

kontakt: [ send mail: ]
linkovi
naslovnica  
ljubavna poezija  
haiku pjesme  
radijske emisije  
kajkavske pjesme  
svrbež jezika  
ipak trajem  
vrisak duše  
suradnja  
srodne stranice

forum.pelud.net   

***
posjetite ovaj forum namjenjen poeziji


puhački orkestar  
općine mala subotica 


***
posjetite starnice orkestra kojem je ovaj autor počasni član

***
otkad puhački orkestar ima svoj redoviti godišnji koncert Frenki je vodio sve koncerte i uvijek je koristio priliku da na svakom koncertu odrecitira barem dvije svoje najnovije pjesme

***
Autor jako voli
glazbu i stalno naglašava da je spreman napisati stihove ili pjesmu za svakog onog tko mu se obrati, jer je otvoren za
suradnju...
Franjo Mesari?renki
biografija...

  
 • o školovanju i djetinstvu...


 •    Osnovnu školu je završio u Maloj Subotici, zatim je srednje obrazovanje nastavio u Varaždinu a kasnije u Zagrebu. Završio je srednju grafičku školu i zaposlen je u tiskari "Varteks" u Varaždinu. Radove je objavljivao u školskim listovima: "Mi", "Mladi radnik", "Mladi grafičar", u međimurskom "Kajkavskom kolendoru", "Pinklecu" zavičajnom društvu Međimuraca u Zagrebu, u "Pušleku" zavičajnom društvu Međimuraca u Ljubljani, u "Podravskom glasniku", u zborniku pjesama Književnoga kruga Čakovec - "Reči rieč" i dr. Bio je nagrađivan na "Smotri mladih pjesnika i recitatora" u Karlovcu, za prozni sastavak "Lula mog djeda". 1995. godine objavio je prvu samostalnu zbirku pjesama: "Svrbež jezika", 1997. god. objavio je drugu zbirku pjesama; "Ipak trajem" i "Vrisak duše", 2002. godine objavljuje zajedničku zbirku pjesama, slušatelja radijske emisije: "Dušom u srca" koju uređuje i vodi na radio postaji "Studio M" iz Donjeg Kraljevca, na 98,8 Mhz i drugu radijsku zbirku vjernih slušatelja 2004. godine sa istim naslovom "Dušom u srca II". Sudjeluje u radijskim emisijama koje govore o poeziji, te je tako dubinu svoje lirske duše i emocije prenosio svojim glasom i interpretacijama mnogim slušateljima diljem lijepe naše. Autor još piše pripovjetke, prozu, haiku poeziju, napisao je nekoliko romana, novela, dramskih igrokaza, raznih skečeva za priredbe i različite programe a poezija kao takva, ostaje mu kao duhovna hrana koju najvšie voli.


  Franjo Mesari?renki
     
 • suradnja s drugima...


 • Bio je čest gost ili je sudjelovao na slijedećim radio postajama: "Radio 1" iz Nedelišća, "Radio 105" iz Selnice, radio "Venera" iz Svetog Jurja na Bregu, "Radio Čakovec", iz Čakovca, "Studio M" iz Donjeg Kraljevca, radio "Ritam" iz Šibenika, Drugi program Hrvatskog radio Zagreba, radio "Varaždin", Radio Velika Gorica - "Pet minuta do sna", radio Pula i radio Rijeka. Dugi niz godina bio je član KUU "Zvon" župne zajednice iz Male Subotice gdje je bio član dramske sekcije, folklorne sekcije, voditelj programa, voditelj dramske, blagajnik/rizničar. Član je Udruge "Leukemija i limfomi" podružnica Čakovec, počasni član i voditelj svih koncerata Puhačkog orkestra općine Mala Subotica. Kao radijski voditelj vodio je mnoge priredbe, koncerte od zabavnog karaktera do humanitarnog. Ponosan je na svoj humanitarni rad gdje se prikupljao novac za mnoge kojima je to bilo potrebno, od lijekova i liječenja, do raznih ortopedskih pomagala, pa do jednokratne pomoći. U općini svi važni događaji nisu prolazili bez njega ili kao sudionika, ili kao voditelja ili kao pomoć u nekoj organizaciji programa. Imao je priredbe i programe od vrtićke djece, zatim osnovno-školske djece pa do vatrogasnih priredbi, obilježavanje ''fašjeka'' gdje bi obično bio ''meštar ceremonijala''.

  Franjo Mesari?renki
     
 • glazba

 • Posljednje dvije godine gotovo je isključivo posvetio glazbi i glazbenicima to jest pjevačima koji su većinom iz Međimurja. Pa je tako napisao pjesme za pjevanje: Ivici Kolmaru, grupi SHOW TIME, Filipu Hozjaku, Željku Grahovcu, Međimurskom vrućem kaju, Željku Pokupcu - Šeri, Tamburaškom sastavu KUD-a Belica i spreman je za suradnju sa svim glazbenicima kojima je potreban tekst za uglazbljenje pjesme, odnosno stihova. Sudjelovao je na Prvom međimurskom festivalu lakih nota - Čakovec sa pjesmom "Grade najdraži" koju su zajedno otpjevali Ivica Kolmar i Vladimir Košir Tonka dok je Frenki recitirao u pjesmi a na Drugom međimurskom festivalu lakih nota Frenki je autor teksta dviju pjesama i to: "Ljubav nek se pjesma zove" koju je otpjevao Filip Hozjak iz Preloga, glazbu je napisao Marko Lajtman, saksofon je odsvirao Kruno Lajtman, bubnjeve i bas gitaru Bojan Miljančić, klavijature Davor Pintar dok su aranžman potpisali Davor Pintar, Kruno Lajtman, Marko Lajtman i Bojan Miljančić i "Što smo mi bez ljubavi" koju je pjevao Međimurski vrući kaj, glazbu za pjesmu "Što smo mi bez ljubavi" napisao je ZLATKO BACINGER a autor teksta je FRENKI. Grupa SHOW TIME je također u javnost izašla sa jednom pjesmom koja se zove: "LJUBAVNA KLETVA" gdje je glazbu napisao Miro Kovačić, aranžman potpisuje Zlatko Bacinger a Frenki je autor teksta. U grupi SHOW TIME sviraju: bubnjevi - Ivica Strnad, klavijature - Zdravko Držanić, ritam gitara i saksofon - Siniša Držanić, bas gitara - Ivan Bratovčak, solo gitaru i trubu - Miro Kovačić. Surađuje i sa mladom pjevačicom Ksenijom Kramar iz Belice koja pjeva za sada dvije Frenkijeve pjesme; "MLADOST KRE MURE" za koju je glazbu napisao Ivica Mikulić i koja je bila izvedena na drugom tamburaškom festivalu "KRE MURE I DRAVE" radija "STUDIO M" iz Donjeg Kraljevca. Ksenija će pjevati i pjesmu "DOJDI DROGI MOJ" gdje je opet autor glazbe Ivica Mikulić i pjesma je u tamburaškom ugođaju. Ksenija ima izuzetne glasovne mogućnosti i hoće li glazbu izabrati kao svoju profesiju Frenki joj predviđa lijepu budućnost i puno uspjeha na polju glazbe.

  naslovnica  ljubavna poezija  haiku pjesme  radijske emisije  kajkavske pjesme  svrbež jezika  ipak trajem  vrisak duše  suradnja 

  ©  2006. all right reservet.       desing by:  darac